مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
بیانیه گام دوم انقلاب بسیار سازندگی دارد. یک نقشه راه برای رسیدن به وجود مقدس آقا امام زمان (علیهالسّلام) است. در واقع بیانیه گام دوم، یک نظم فکری ایجاد میکند تا شخص از هرج و مرج فکری، اجتماعی و سیاسی در بیاید و بتواند با بصیرت و با قدرت، مسیر کوتاه انقلاب اسلامی را تا ظهور حضرت طی کند و خودش جزء یاران حقیقی آقا امام زمان (علیهالسّلام) باشد.
بیانیه گام دوم، برای همه مردم ایران آموزههای فوقالعاده زیادی دارد؛ به ویژه برای کسانی که جزء خواص هستند. یعنی سربازان عملیاتی حضرت که بخشی از وجود اینها یا همه وجودشان وقف آقا امام زمان (علیهالسّلام) است.
در مورد این بیانیه، نکتهای توضیح داده شد و آن این بود که انقلاب اسلامی زمانی ظهور کرد که جهان توسط دو ابرقدرت یعنی شرق و غرب (شوروی و آمریکا) تقسیم شده بود. با آمدن انقلاب اسلامی، جهان سه قطبی شد. یعنی قطب دیگری آمد که برای همه دنیا حرف داشت و آن دو قطب، علیه این قطب جدید یعنی انقلاب اسلامی بسیج شدند و هر دو به جنگ این قطب آمدند. این درگیریها، زد و خوردها و توطئهها باعث شد که انقلاب اسلامی با صبوری قدرتمند بشود.
فرمولی که در نظام خلقت وجود دارد، این است که هر چه انسان در نظام فردی و اجتماعی در مقابل مصائب صبورتر باشد، نجابت به خرج بدهد، قدرتمندتر و نورانیتر میشود و توانش مضاعف و چند برابر میشود. در اجتماع هم اینطور است که هر چه مردم جامعه در مقابل مصائب و مشکلات، بیتابی کنند و ضعف نشان بدهند، ذلیل و خوار و تاریک و نابود میشوند.
حقیقت داستان تاریخ، حقیقت کفر و ایمان است. داستان امروز، ماجرای برخورد دو تمدن الهی و مادیگرای غربی جهنمی است و این دو تمدن، رویارویی کاملی پیدا کرده اند و هر روز این صفآرایی و شفاف شدن صحنههای مبارزه بیشتر میشود. تکلیف آینده تاریخ، از این رویارویی بین این دو تمدن، یعنی تمدن اسلامی به رهبری انقلاب اسلامی و تمدن شیطانی و سرمایهداری به سرکردگی آمریکا و اقمارش روشن میشود. تمدن اسلامی به سرعت یارگیری میکند و در دنیا گسترش پیدا میکند. در طرف دیگر، تمدن غربی است که نقطه مقابل ماست و به سرعت افول میکند، توان و یارانش را از دست میدهد و حتی دوستانش را می بینیم که دارند کم کم به او پشت میکنند.
انقلاب اسلامی جهان دوقطبی را به دوگانه "اسلام و استکبار" تبدیل کرد
فرمایشات مقام معظم رهبری را در بیانیه دوم انقلاب ادامه می دهیم:
«پس آنگاه انقلاب ملّت ایران، جهان دوقطبی آن روز را به جهان سهقطبی تبدیل کرد و سپس با سقوط و حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطبهای جدید قدرت، تقابل دوگانهی جدید «اسلام و استکبار» پدیدهی برجستهی جهان معاصر و کانون توجّه جهانیان شد. از سویی نگاه امیدوارانهی ملّتهای زیر ستم و جریانهای آزادیخواه جهان و برخی دولتهای مایل به استقلال، و از سویی نگاه کینهورزانه و بدخواهانهی رژیمهای زورگو و قلدرهای باجطلب عالم، بدان دوخته شد».
الان جهان دو قطبی است: «اسلام و استکبار». عده زیادی از کشورهای اسلامی و حتی دولتهای اسلامی، مردم جهان اسلام و جهان مستضعفین و حتی غیر مسلمانها، مسیحیها، یهودیان و افراد دیگر چشم به این انقلاب دوخته اند و عاشق و شیفته این انقلاب هستند که تکلیف اینها را در این نبرد روشن کند و یک عده هم آن طرف صفآرایی کرده اند. روز به روز ملتهای مظلوم در سراسر عالم، اعم از مسلمان و غیرمسلمان به اسلام توجه میکنند و گرایش پیدا میکنند و علاقهمند میشوند و عضو میشوند. آن طرف هم داستان خاص خودش را دارد.
این باعث شده که آن نگاه کینهتوزانه و بدخواهانه رژیمهای طاغوتی به سمت این انقلاب بیاید و نهایت کینه و دشمنیاش را نسبت به این ملت در هر قالبی اعمال کند. هیچ وقت در تاریخ جنگها سراغ ندارید که یک کشور و یک ملت این مقدار مورد توطئه و بدخواهی و فتنه قرار بگیرد و اینهمه با مردمش کینهتوزانه برخورد کنند، یعنی هر خیانتی و هر ظلمی که از دستشان بربیاید دریغ نکردند.
در ادامه می فرمایند:
«بدین گونه مسیر جهان تغییر یافت و زلزلهی انقلاب، فرعونهای در بسترِ راحت آرمیده را بیدار کرد؛ دشمنیها با همهی شدّت آغاز شد و اگر نبود قدرت عظیم ایمان و انگیزهی این ملّت و رهبری آسمانی و تأییدشدهی امام عظیمالشّأن ما، تاب آوردن در برابر آن همه خصومت و شقاوت و توطئه و خباثت، امکانپذیر نمیشد».
گاهی بعضی از سیاستمداران عالم میگویند که اگر یک صدم این فشار اقتصادی که به کشور شما وارد شد، به ما وارد شده بود، نابود میشدیم. ولی انقلاب شما سر جای خودش ایستاده، رشد خودش را میکند، حرکت خودش را انجام میدهد. این معجزه است.
هدف و آرمان اصلی انقلاب، ایجاد تمدن نوین اسلامی و فراهم کردن زمینه ظهور و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی است. قدرت عظیم ایمان مردم و انگیزه ملت ایران برای مقابله با استکبار و اینکه ملت ایران مسائل دنیایی و دولتی را از مسائل آخرتی و انقلابی تفکیک میکند، جای ستایش دارد. با اینکه در خیلی از موارد خود مسئولین به مردم ظلم یا خیانت میکنند، اما مردم این را به حساب انقلابشان نمیگذارند. میدانند که وظیفهشان ایستادگی در مقابل قدرتهای بزرگ است تا زمینه را برای ظهور امام زمان و رفع همه ظلمها فراهم کنند. حالا این وسط یک عدهای هم بیاعتقادند، میبُرند. مثل خیلی از افراد در تاریخ که بریدند.
پیشرفت انقلاب ایران قابل مقایسه با هیچ انقلابی نیست
«بهرغم همهی این مشکلات طاقتفرسا، جمهوری اسلامی روز به روز گامهای بلندتر و استوارتری به جلو برداشت. این چهل سال، شاهد جهادهای بزرگ و افتخارات درخشان و پیشرفتهای شگفتآور در ایران اسلامی است. عظمت پیشرفتهای چهلسالهی ملّت ایران آنگاه بهدرستی دیده میشود که این مدّت، با مدّتهای مشابه در انقلاب های بزرگی همچون انقلاب فرانسه و انقلاب اکتبر شوروی و انقلاب هند مقایسه شود».
انقلاب ما در 40 سال گذشته پیشرفتهای زیادی داشته. خود تحلیل گران سیاسی میگویند که ملت ایران در این 40 سال بیش از 300 سال جلو رفته و سرعت رشد و ترقی این ملت در همه ابعاد غیر قابل باور است و این مسئله، آنها را به ناراحتی و کینهتوزی و تعجب وادار کرده و باعث میشود که با همه قوا در مقابل رشد این ملت بایستند و نگذارند ملت از مواهب سرعت و قدرت و پیشرفتش بتواند خوب استفاده کند و نسبت به ما کینه داشته باشند.
یک زمانی در دوران جنگ، ابزارهای ابتدائی داشتیم. ولی الان خودمان اسلحههای پیشرفته و فوق پیشرفته صادر میکنیم و در تمام عرصههای هستهای، موشکی، فضا، پزشکی، مهندسی، نانو، پتروشیمی، و رشتههای مختلف مردم ایران واقعاً معجزه آفریدند به مدد الهی.
صبوری و مدیریت جهادی کشور ایران، عامل عزت و پیشرفت آن در همهی عرصههاست
«مدیریّتهای جهادی الهامگرفته از ایمان اسلامی و اعتقاد به اصل «ما میتوانیم» که امام بزرگوار به همهی ما آموخت، ایران را به عزّت و پیشرفت در همهی عرصهها رسانید».
این دقیقاً بشارت آن تمدن نوین را میدهد، یعنی مردم دنیا به مرور زمان با قدرت و قطبی آشنا میشوند که این قطب تنهای تنهای تنها و بدون پشتیبانی هیچ قدرتی و بدون وابستگی توانسته سر پای خودش بایستد و این همه پیشرفت کند و الگوسازی میکند تا زمینه تمدن بزرگ و تمدن نوین اسلامی را در سطح دنیا فراهم کند.
تمدن شوخی نیست. تمدن یعنی شما بتوانید در دنیا ذهنها، دلها و استعدادها را سیر کنید و طوری باشد که ذهنها، دلها و استعدادها بخواهند در این تمدن زندگی کنند و خودشان را به این تمدن بسپارند و بتوانند خودشان را به این فرهنگ بسپارند؛ پس این داستان اتفاق میافتد.
انحطاط تاریخی با انقلاب اسلامی پایان گرفت
«انقلاب به یک انحطاط تاریخی طولانی پایان داد و کشور که در دوران پهلوی و قاجار بهشدّت تحقیر شده و بهشدّت عقب مانده بود، در مسیر پیشرفت سریع قرار گرفت؛ در گام نخست، رژیم ننگین سلطنت استبدادی را به حکومت مردمی و مردمسالاری تبدیل کرد و عنصر ارادهی ملّی را که جانمایهی پیشرفت همهجانبه و حقیقی است در کانون مدیریّت کشور وارد کرد ».
ما کشوری بودیم که در گذشته یک ابرقدرت بزرگ بودیم. نزدیک به نصف جهان برای ما بوده. ولی بخاطر ناتوانی شاهان به چه ذلت و خواری افتاده.
مردم در همه جریانها و حاکمیت نقش دارند. مثلاً رهبرشان را انتخاب میکنند، رئیس جمهور، نمایندگان و شورای شهرشان را انتخاب میکنند، در همه جا مردم اختیار و قدرت واقعی دارند.
مردم عاشق کشور و نظامشان هستند و با همه وجودشان میخواهند که کشورشان رشد و پیشرفت کند. بگذریم که یک عده خائن خودفروخته و غربزده که شیفته غرب هستند نخبگان ما را دلسرد و ناامید میکنند.
جوانان، محور و میدان دار حرکت انقلاب اسلامی هستند
«آنگاه جوانان را میداندار اصلی حوادث و وارد عرصه مدیریّت کرد؛ روحیه و باور «ما میتوانیم» را به همگان منتقل کرد؛ بهبرکت تحریم دشمنان، اتّکاء به توانایی داخلی را به همه آموخت و این منشأ برکات بزرگ شد»، یعنی هر جا فشار بود و جامعه صبوری کردی، نورانی و قدرتمند میشود. هر جا فشار بود و جامعه بیتابی و جزع کرد، نابود میشود و از بین میرود.
این قاعده است که هر چقدر میخواهید نورانیتر بشوید و به نور راه پیدا کنید زندگی فردیات را آگاهانه خوب تحمل کن، مسائل زندگیات را با شیرینی تحمل کن نه با غصه و نق و غر و اعصاب خورد و احساس حقارت؛ بلکه راضی باش به رضای الهی و قدرتمندانه جلو برو با توکل به خدا. آنهایی که میبُرند و خسته میشوند، چون آن منِ حیوانیشان بر منِ انسانیشان غلبه میکند. در اجتماع هم همینطور است. یک تمدن و یک اجتماع که یک موجود زنده است، اگر بصیرت داشت و در مقابل حوادث و مصائب جهانی تحمل و استقامت کرد و نبُرید، این جامعه نورانی و قدرتمند میشود و پیشرفت میکند.
کشور، پیشرفت 40 ساله اش مدیون صبر این ملت است، مرهون صبر شهدا، رزمندگان، ایثارگران، آزادگان و خانواده شهدای بوده که این همه پیشرفت حاصل شده. حالا این برکات را یکی یکی آقا میشمارد.
امنیت و ثبات، از برکات بزرگ انقلاب اسلامی است
«اوّلاً:ثبات و امنیّت کشور و تمامیّت ارضی و حفاظت از مرزها را که آماج تهدید جدّی دشمنان قرار گرفته بود ضمانت کرد. و معجزهی پیروزی در جنگ هشتساله و شکست رژیم بعثی و پشتیبانان آمریکایی و اروپایی و شرقیاش را پدید آورد».
یک زمانی کشور ما آماج تهدید بود: یک طرف خلق کُرد و خلق تُرک، خلق ترکمن، خلق مسلمان و شرق و غرب کشور، از طرف دیگر یک کشور بیثبات که ارتش نداشت، فقط نیروهای نوآموز انقلابی داشت که اینها جانفشان بودند، اما تجربه نظامی و اسلحه و تجهیزات زیادی نداشتند. حالا یک کشوری مثل عراق میتواند بیاید هزاران کیلومتر از این کشور را اشغال کند که ما برای برگرداندنش هشت سال زحمت کشیدیم.
کشور ایران افتخارش به این است که در یک جنگ جهانی حقیقی به تنهایی پیروز شده. تمام قدرتهای جهان سر این ملت ریختند که این کشور را نابود کنند، تجزیهاش کنند، اشغالش کنند، اما این ملت شجاع با تکیه بر دو عنصر: ایمان و رهبری نگذاشت.
این معجزه چیزی است که غربیها و دشمنان ما نمیخواهند به روی خودشان بیاورند. بزرگترین افتضاح و آبروریزی برای جبهه کفر در این قرن، شکستی بود که در جنگ تحمیلی خوردند.
این معجزه را خوب دقت کنیم که ببینیم شهدای ما چه کار کردند، ببینیم اهل بیت چه کار کردند، ببینیم در این کشور چه اتفاقی افتاده، ببینیم خود اهل بیت این کشور را چگونه نگه داشتند. پس اولین برکت این کشور، داشتن امنیت مرزی است.
انقلاب اسلامی، موتور پیشرفت در عرصهی علم و فنّاوری است
«ثانیاً: موتور پیشران کشور در عرصهی علم و فنّاوری و ایجاد زیرساختهای حیاتی و اقتصادی و عمرانی شد»، یک زمانی که ابتدائیترین نیازهایمان را باید از دنیا وارد میکردیم، الان اصلیترین چیزهایی که خودمان احتیاج داریم، خودمان میسازیم، خودمان داریم، خودمان تولید میکنیم.
«که تا اکنون ثمرات بالندهی آن روز به روز فراگیرتر میشود. هزاران شرکت دانشبنیان، هزاران طرح زیرساختی و ضروری برای کشور در حوزههای عمران و حملونقل و صنعت و نیرو و معدن و سلامت و کشاورزی و آب و غیره، میلیونها تحصیلکردهی دانشگاهی یا در حال تحصیل». یک زمانی ما را میترساندند که نخبهها فرار کردند و از دانشگاهها رفتند به دانشگاههای غرب، به دانشگاههای دیگر، نخبهها از اینجا فرار کردند، آنقدر نخبه تربیت شد که هر چه اینها نخبه بیرون فرستادند این کشور آب از آب تکان نخورد و کار خودش را انجام میدهد؛ آنقدر نخبههای وفادار قدرتمند در این کشور وجود دارد که با فرار مغزهای خودفروخته و ضعیف هیچ اتفاقی برایش نمیافتد.
«هزاران واحد دانشگاهی در سراسر کشور، دهها طرح بزرگ از قبیل چرخهی سوخت هستهای، سلّولهای بنیادی، فناوری نانو، زیستفنّاوری و غیره با رتبههای نخستین در کلّ جهان، شصت برابر شدن صادرات غیرنفتی، نزدیک به ده برابر شدن واحدهای صنعتی، دهها برابر شدن صنایع از نظر کیفی، تبدیل صنعت مونتاژ به فنّاوری بومی، برجستگی محسوس در رشتههای گوناگون مهندسی از جمله در صنایع دفاعی، درخشش در رشتههای مهم و حسّاس پزشکی و جایگاه مرجعیّت در آن و دهها نمونهی دیگر از پیشرفت، محصول آن روحیه و آن حضور و آن احساس جمعی است که انقلاب برای کشور بهارمغان آورد. ایرانِ پیش از انقلاب، در تولید علم و فنّاوری صفر بود، در صنعت بهجز مونتاژ و در علم بهجز ترجمه هنری نداشت».
یک نکته خیلی مهم که من دوست دارم به آن توجه کنید، اینکه الان ما کشوری شدیم که تقریباً در همه زمینههای پیشرفت کرده و جزء ده کشور اول دنیا هستیم، یا رتبه اول داریم یا رتبه دوم داریم یا رتبه پنجم داریم.
ولی یک سؤال اساسی خیلی مهم وجود دارد که باید به آن توجه کنید: کشوری که جزء ده کشور بزرگ جهان است، چرا باید در بعضی از جنبهها کشور آسیب ببیند و ذلیل باشد؟ چرا پولش از بیارزشترین پولهای دنیا شده؟ این را باید مسئولین ما جواب بدهند، این را باید دولت جواب بدهد.
این جز خیانت چیز دیگری میتواند باشد! این ضعف مدیریت نیست، این یک خیانت بزرگی است که توسط بعضی از وابستگان به غرب، خیانتکارها و به قول خود آقا از مسئولین منافقمان میخوریم. آنها دستور از بیرون میگیرند؛ برنامه را به قول خود اماممان با صد واسطه از دشمن میگیرند و منویات دشمن را اعمال میکنند.
باید از اینها سوال کنیم که چرا عرضه ندارید پول ملیتان را تقویت کنید؟ چرا این ملت را تحقیر میکنید؟ چرا حرمت مردم تان را ندارید؟ چرا به ملتتان احترام نمیگذارید؟ شریفتر و بهتر از این مردم روی کره زمین وجود دارد؟ مردمی که رسول الله و قرآن کریم این همه از عظمت آنها تعریف کردند، مردمی که چند آیه قرآن را خدا به آنها اختصاص داده، مردمی که اهل بیت آن همه توصیف راجع به آنها کردند از شرافت و یقین و بزرگی و ایمان و عقلانیت و معرفت این ملت، پس چرا به ملتتان اعتماد نمیکنید؟ چرا ملتتان را تحقیر میکنید؟ چرا اینقدر خودشیفتگی نسبت به دشمنان نشان میدهید؟ این را باید مسئولین ما جواب بدهند.
قا/181
ساسه العباد/ بیانیه گام دوم انقلاب
کلیدواژه ها:
آثار استاد