مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
سنگی را تصور کنید که بارها و بارها در کوره مورد حرارت و تراش قرار میگیرد تا طلای خالص از آن آزاد شود. این آتش، در عین این که سنگ را میسوزاند، به نابتر شدن و قیمتیتر شدن آن نیز، کمک میکند.
«ایثار» راهی است برای سوزاندن ناخالصیهای نفس انسان و بالا بردن عیار او در نگاه اهل آسمان. هر چه سطح ایثار انسان بالاتر میرود، عیار نفس او نیز افزایش یافته و مَنِ الهی او نیز قدرتمند میگردد. از این رو، ارتباط او با غیب نیز آسانتر میشود.
ایثار، به معنای مقدم داشتن دیگران بر خود است. این کار، تنها از کسی بر میآید که خودِ حقیقیاش را شناخته باشد. چنین کسی یقین دارد، که اگر کسی را بر خود مقدم بدارد، در حقیقت به رشد خودِ حقیقی و جاودانهاش کمک نموده است.
ایثار، میدانی است برای حذفِ منهای بخشهای پائینی و رشد یافتن منِ الهی... و زیبایی ایثار به آن است که تولیدکننده ی این میدان، خود ما هستیم که با اختیار و انتخابمان برای جلوه کردن در نگاه معشوق، آن را مهیا میکنیم.
با نگاهی گذرا در صفات و خصوصیاتی مانند اخلاص، ایثار، خود را فراموش کردن، فداکاری، در وقت نیاز، جانفشانی کردن و هزار و یک صفت از اوصافی که یک انسان در راه آرمان های خود برای تعالی و سیر الی الله باید داشته باشد را میتوان در یک فرد بسیجیِ واقعی دید و مثال زد.
در طول هشت سال دفاع مقدس، در هیچ جای دنیا و نیز در طول تاریخ سابقه نداشته که چنین فداکاری و ایثاری باشد. به ویژه در دوران اسارت که بچه بسیجی ها وقتی میدیدند این اسیر میمیرد (خدا شاهد است من با چشم خودم در خط دیدم) به پرستار میگفت خون من را بگیر و به او بزن تا زنده باشد. یا آبی همراه داشتن ولی 10 ساعت 15 ساعت تشنگی می کشیدند تا اگر کسی نیاز داشت به او بدهند.
اینها همه تربیت شده مکتب اسلام بودند. در کجای دنیا چنین سابقه ای از رأفت، رحمت، انسانیت وجود دارد؟ به خاطر همین امام (ره) فرمود: بسیجی ها ره صد ساله را یک شبه طی کردند.
بچه بسیجیها، چقدر خوب با خدا و اسلام پیوند برقرار کردند و چقدر هم خوب مدارج را طی کردند. این قدرت اسلام است که وقتی انسان پیوند درست با آن برقرار میکند یک شبه ره صد ساله را طی میکند. علتش این است که بسیجی ساختار وجودش عاشق صورت هایی است که خداوند دوست دارد. به همین دلیل، با جان و دلش مدافع خدا و اسلام و متنفر از هر چیزی که خدا بدش می آید.
اما اگر شوق مبارزه و شوق روحیه بسیجی نداریم، این علامت بیماری خطرناک است. ما باید وقت بگذاریم برای مبارزه با دشمنان، دور هم جمع شویم و ببینیم چه کاری میتوانیم بکنیم. هر شخص باید بگوید:«من الان در 24 ساعت چقدر به دشمن ضربه میزنم؟ من الان در لشکر امام زمان (علیه السلام) چقدر مؤثر هستم؟».
رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان گفتند: «بسیج پدیده شگفت آور دوران انقلاب بود و امام خمینی از طرف پروردگار ملهم شده بود این پدیده را به وجود بیاورد؛ بدین معنا که سرنوشت انقلاب را به دست جوانها بسپارد. از برنامه های دشمن در مورد بسیج، «نفوذ» و «ایجاد خطوط موازی و رقیب درست کردن برای بسیج و افسران جنگ نرم» است. باید مراقب بود. »
کلیدواژه ها:
آثار استاد