مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
در عصر پیامبر هنگامیکه که آیه ی (هر کس متقّی و خداترس شود خدا راه بیرون شدن از گناهان و بلاء بر او می گشاید و از جائیکه گمان ندارد به او روزی عطاء کند){سوره ی طلاق 2و3} نازل شد گروهی از مسلمانان، محل کسب و تجارت خود را رها نموده و به گوشه نشینی و عبادت پرداختند.
عمر بن مسلم یکی از کسانی بود که با امام صادق (ع) دوست بود و رفت و آمد داشت.پس از مدتی حضرت او را ندید، از علی بن عبدالعزیز جویای احوال دوستش شد.او گفت: فدایت شوم! او دست از کسب و کار کشیده و روی به زهد و عبادت آورده است.فرمود: وای بر او! مگر نمی داند کسی که دست از کار بکشد، دعایش مستجاب نخواهد شد.
در عصر پیامبر هنگامیکه که آیه ی (هر کس متقّی و خداترس شود خدا راه بیرون شدن از گناهان و بلاء بر او می گشاید و از جائیکه گمان ندارد به او روزی عطاء کند){سوره ی طلاق 2و3} نازل شد گروهی از مسلمانان، محل کسب و تجارت خود را رها نموده و به گوشه نشینی و عبادت پرداخته و می گفتند: خداوند خود روزی رسان است و نمی گذارد افراد دیندار درمانده شوند، دیگر چه نیازی به زحمت تحصیل معاش و کسب و کار داریم.
چون این خبر به پیامبر رسید، آنها را فرا خواند و از روی اعتراض فرمود: چرا کار و کسب را ترک کرده اید؟! آنها گفتند: خداوند متکلّف روزی ما شده است. پیامبر (ص) فرمود:
چنین نیست که پنداشته اید، هر کس توان کار و کوشش داشته باشد و انجام وظیفه نکند خداوند دعایش را مستجاب نفرماید، شماها باید دنبال کار بروید.(1)
1. با مردم اینگونه برخورد کنیم ص163- وافی 10/15
منبع : یکصد موضوع 500 داستان ، ج1 ، نوشته ی سید علی اکبر صداقت ، نشر ناصر
کلیدواژه ها:
آثار استاد