www.montazer.ir
شنبه 22 فوریه 2025
شناسه مطلب: 5656
زمان انتشار: 1 اکتبر 2016
آموزش علوم مختلف در مجالس اهل بیت(علیهم السلام)، و دریافت هر کس با توجه به میزان آمادگی اش

استاد محمد شجاعی

آموزش علوم مختلف در مجالس اهل بیت(علیهم السلام)، و دریافت هر کس با توجه به میزان آمادگی اش

محتوایی که شخص در مجالس اباعبدالله(علیه السلام) دریافت می کند، بسیار قوی بوده و متناسب با هدف خلقت است. مجالس این چنینی مجالسی علمی است، زیرا علاوه بر سخنرانی ها، مداح ها هم مطالب خیلی مفیدی را منتقل می کنند. پیامبر(صل الله علیه و آله) طلب علم را واجب فرموده، و در تبیین علوم واجب عقاید، اخلاق و احکام را بیان فرموده اند. در مجالس حضرت، این علوم آموزش داده می شوند. آن هم در عالی ترین سطوح و بهترین روش ها. مردم ایران بالاترین هوش و فرهنگ را در فهم مسائل اجتماعی، اخلاقی و سیاسی دارند. زیرا در طول سال، با شرکت در این مجالس اطلاعاتشان افزایش می یابد. محتوا هم کاملاً فطری است. همه گروههای سنی در این مجالس شرکت می کنند؛ و هر کس به تناسب آمادگی اش می تواند از فضای جمع و حتی رنگ و خوراکی ها و ... برای «شدن» بهره ببرد.

 

حضرت علی (علیه السلام) به امام حسن(علیه السلام) می فرمایند: از وقتی که خیلی کوچک بودی، اقدام به تربیت تو کردم تا دیگران در تو انحراف ایجاد نکنند. پیام فطری پیامی است که کودکان و نوجوانان به آن نزدیک ترند. بخصوص در حال حاضر با وجود ناتوی فرهنگی، شرکت در این مجالس می تواند انسان را در مقابل آفت ها مقاوم و واکسینه نماید. افراد آسیب دیده در این مجالس بهبودی می یابند. حضرت می فرماید: «قَلبُ الحَدَثِ کَالاَرضِ الخالِیَه= دل جوان مانند زمین خالی (آماده کشت) است».

در مجالس عزا و شادی معصومین(علیهم السلام)، قلب ها آمادگی بسیار زیادی برای دریافت فطری ترین و عالی ترین محتواها را پیدا می کنند. در چگونگی تأثیرپذیری افراد آسیب دیده و مقاوم نمودن سایرین از این مجالس، باید گفت: در درجه اول جمع، روح شخص را آماده پذیرش می کند؛ سپس محتوا که شامل مجموعه پیامهای صوتی (نه صرفاً علمی، بلکه مداحی، نوا و گریه) بوی عطر و گلاب، رنگ و نور و... است، دل را آماده پذیرش می کند. این طراحی، معجزه اهل بیت(علیهم السلام) بوده و در هیچ جای دیگر یافت نمی شود. البته شخص با یک سلسله از دارایی های شخصی وارد این مجالس می شود. یعنی با یک بصیرت درونی نسبت به فجور و تقوی وارد این مجلس می شود؛ و باطناً به کارهای خوب و بد آگاهی دارد. قرآن می فرماید: «فَألْهَمَهَا فُجُورَهَا وَ تَقْواهَا= سپس شرّ و خیرش را به او الهام کرده است»(سوره شمس، آیه ۸). پیامی که در آن جا تولید می شود، پیام تقوی است. بنابراین به شخص خوراک اضافه می شود، و تدریجاً غلبه می کند و باعث می شود تصمیم های خوب بگیرد؛ و اگر آسیب دیده، توبه کند. ازاین رو به گزارش نیروی انتظامی به شدت در این ماه ها آمار بزهکاری کاهش می یابد. یعنی آن فضا و روح جمعی کار خودش را انجام می دهد. در این ماه ها تمام کشور یک مجلس واحد می شود. افزایش توبه ها و اصلاح ها، مکانیزم تأثیر گذاری این ایام و مجالس است. زیرا شخص اعمالش را اصلاح کرده و عقایدش را تقویت می کند. واقف به حلال و حرام ها می گردد و تقید به رعایت آنها پیدا می کند. پس مجالس اهل بیت(علیهم السلام) قویترین مجلس برای توزیع عقاید، اخلاقیات و مسائل حرام و حلال است. البته مهم ترین آموزه و اثر عشق به حق تعالی که همان هدف خلقت انسان می باشد، در آنجا یافت می شود.

 

برگرفته از مبحث آثار تربیتی مجالس عزاداری

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed